Preskoči na glavno vsebino
Družbeno odgovoren delodajalec

Družbeno odgovoren delodajalec

15. februar 2022

Projekt »Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

 


 

 


Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec je nov certifikat, ki temelji na smernicah mednarodnega standarda za družbeno odgovornost ISO 26000, katerega namen in cilj je izboljšanje družbeno odgovornega upravljanja v organizacijah in podjetjih v Sloveniji v odnosu do zaposlenih. Metodologijo certifikata je razvil Ekvilib Inštitut v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Združenjem delodajalcev Slovenije, Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije in strokovnjaki s posameznih vsebinskih področij certifikata.

 

Certifikat ne vključuje zgolj zaveze k družbeni odgovornosti na najvišji upravljavski ravni v podjetju, temveč naslavlja zaposlene, da aktivno sodelujejo pri zasnovi in izvajanju aktivnosti za družbeno odgovorno poslovanje podjetja.

 

Pridobitev certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« je revizorski ter svetovalno analitični postopek, ki skozi zastavljene aktivnosti preverja in izboljšuje družbeno odgovorno upravljanje podjetja, pri čemer je poudarek na odgovornosti do zaposlenih.

 

Certifikat preko nabora ukrepov ponuja priložnosti za izboljšanje na področju usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, varnosti in zdravja na delovnem mestu, medgeneracijskega sodelovanja in vsebin kot so etično vodenje in nediskriminacija na delovnem mestu.

 

Ukrepi, v okviru katerih bomo v Rosenbauerju izvajali različne aktivnosti so:

  • organizacijsko upravljanje;
  • usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja;
  • medgeneracijsko sodelovanje;
  • zdravje in varnost pri delu.

 


« nazaj na seznam novic

© 2014 - 2024 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se