Preskoči na glavno vsebino
Pandemija Covid-19 (SARS-CoV-2) - Rosenbauer sprejel preventivne ukrepe

Pandemija Covid-19 (SARS-CoV-2) - Rosenbauer sprejel preventivne ukrepe

1. april 2020

Rosenbauer je že 150 let zavezan k zagotavljanju uspešnega sistema za zaščito pred požari in nesrečami ter pri tem varovanju ljudi in zaščiti družbe.

Odločili smo se, da bomo z različnimi preventivnimi ukrepi pripomogli k čim hitrejši zajezitvi krize in pandemije Codiv-19.

V spodnjem besedilu si lahko preberete priporočila pri uporabi dezinfekcijskih sredstev, ki se uporabljajo pri gasilnih sistemih Rosenbauer.

 


Spoštovani!

Zaradi vprašanj gasilskih enot glede uporabe sredstev za razkuževanje s črpalkami Rosenbauer za izvajanje
obsežnih dezinfekcij ob izbruhu virusa Covid-19 (SARS-CoV-2) izdajamo naslednja priporočila:

1. Pri uporabi črpalk Rosenbauer priporočamo razkužila, ki ne vsebujejo klora in topil katera topijo maščobo (npr. vodikov peroksid). Ta so manj agresivna kot razkužila, ki vsebujejo klor (npr. natrijev hipoklorit - klor belilo), ter nimajo tako škodljivega vpliva na materiale gasilnih sistemov (rezervoarji, črpalke, periferne naprave...) in tudi na druge površine, kot so npr. pokrovi cestnih jaškov in ulični znaki. Dezinfekcijska sredstva brez vsebnosti klora predstavljajo tudi veliko manjšo obremenitev za osebje, ki posreduje ob nujnih primerih.

2. Izbiro in uporabo dezinfekcijskih sredstev v vsakem primeru uskladite z ustreznimi zdravstvenimi organi.
Uporaba brez uradne odobritve je prepovedana!

3. Najboljši način za razkuževanje je, da v rezervoar za vodo, napolnjen s sladko vodo, dodate razkužilo, saj bo tako znatno razredčeno, preden pride v stik z črpalko. To lahko storite prek pokrova rezervoarja ali preko odvodnega ventila rezervoarja za vodo z zunanjo črpalko. Z Rosenbauerjevega stališča je ta metoda prioritetna. Dezinfekcijska sredstva v nobenem primeru ne smejo biti dodana v rezervoar za vodo s funkcijo "črpalka v rezervoar - kroženje", ker bo to povzročilo stik celotnega črpalnega sistema s koncentriranim dezinfekcijskim sredstvom.

4. Alternativno lahko dezinfekcijska sredstva vodi dodamo tudi z uporabo obstoječega sistema za mešanje pene. Za to sta primerna sistema Rosenbauer FIXMIX in FIXMIX 2.0, sistema DIGIDOS in DIGIMATIC z neposrednim vbrizgom pri klasičnih gasilskih vozilih ter sistemi za direktno vbrizgavanje MIXMATIC, FOAMATIC in HYDROMATIC v industrijskih vozilih.

5. Dezinfekcijska sredstva lahko uporabljamo tudi pri visokotlačnem sistemu Rosenbauer UHPS. V idealnem primeru je potrebno sredstvo za  azkuževanje dozirati v rezervoar za vodo, ko je že napolnjen s sladko vodo. Zmes Water-DEKON je fino razpršena in je še posebej primerna za površinsko dekontaminacijo.

6. Po vsakem delovanju morate sistem črpalke temeljito splakniti s sladko vodo. Če dezinfekcijska sredstva dodajate s sistemom za mešanje pene, jih je prav tako temeljito očistite.

 

Pozor: Poškodbe na Rosenbauerjevih črpalkah zaradi uporabe razkužil, ki se nanašajo na SARS-CoV-2, niso zajete v garanciji. Zaradi tega se je Rosenbauer odločil, da bo zagotovil posebne pogoje za prodajo rezervnih delov in popravil črpalk po uporabi dezinfekcijskih sredstev.

 

Kontakt: Če imate dodatna vprašanja, se obrnite na servis Rosenbauer (servis@rosenbauer.com)

 

Lep pozdrav in ostanite zdravi


« nazaj na seznam novic

© 2014 - 2022 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se