Preskoči na glavno vsebino
ROSENBAUER doniral orodje in opremo za prihajajočo olimpijado

ROSENBAUER doniral orodje in opremo za prihajajočo olimpijado

6. julij 2020

Lansko leto je bilo za slovensko gasilstvo leto obletnic, saj mineva 150 let od ustanovitve organiziranega prostovoljnega gasilstva ter 70 let od ustanovitve Gasilske zveze Slovenije (GZS).

Prvo prostovoljno gasilsko društvo je bilo v naši državi ustanovljeno daljnega leta 1869 v Metliki, to leto velja tudi za začetek organiziranega gasilstva na slovenskem. Nekaj desetletij kasneje, pred 71 leti, je bila ustanovljena Gasilska zveza Slovenije, ki danes povezuje več kot 120 gasilskih zvez in 1.345 prostovoljnih gasilskih društev. Vanje je po vsej državi vključenih več kot 165.000 članov.

GZS pa je tudi članica mednarodne gasilske organizacije CTIF, v okviru katere vsaka štiri leta organizirajo mladinsko in člansko gasilsko olimpijado, vsaki dve leti pa samo mladinsko, ki se je naši mladi gasilci vselej udeležijo in na njej dosegajo tudi vidne uspehe.

Preizkušeno in dokazano je, da gasilska tekmovanja niso samo del izobraževanja in zagotavljanja psihofizične pripravljenosti operativnih enot. Raznolike discipline s precejšnjo mero športnih detajlov so pestre in tekmovalne ter tudi zaradi tega odlična metoda pridobivanja mladega in tudi starejšega kadra v gasilke vrste. Tako kot v gospodarstvu je potrebno tudi v gasilstvu skrbeti za celostno podobo, za promocijo organizacije in javnost ozaveščati o skoraj 150-letni tradiciji, ki nedvomno predstavlja tudi identiteto slovenskega naroda. Slovenski gasilci so v evropskem prostoru in tudi širše prepoznavni po tem, da njihovo delo temelji na prostovoljstvu in da so tekmovalno zelo uspešni.

Slovenija je bila na delegatski skupščini Mednarodne gasilske organizacije (CTIF) izbrana za organizacijo gasilske olimpijade v juliju leta 2022. Iger se bodo udeležili predstavniki okoli 30 evropskih držav in tudi ekipe iz drugih celin.

Ker pa je organizacija takšnega dogodka zelo zahtevna, smo se v podjetju Rosenbauer odločili, da pomagamo po svojih najboljših močeh. V sodelovanju z Rosenbauer International AG smo namreč donirali orodje in opremo za prihajajočo olimpijado v vrednosti 46.000 eur.

 


« nazaj na seznam novic

© 2014 - 2023 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se