Preskoči na glavno vsebino

Izolirni dihalni aparat MSA M1

Izolirni dihalni aparat MSA M1


Izolirni dihalni aparat MSA M1

 

M1 SCBA je tlačni avtonomni dihalni aparat (SCBA) z odprtim krogom, ki deluje neodvisno od okoliškega zraka in se uporablja v okolju, ki neposredno ogroža življenje ali zdravje. Dihalni zrak se uporabniku dovaja iz jeklenke s stisnjenim zrakom prek omejevalnika tlaka, pljučnega ventila (LGDV) skladno z EN SIST 137:2006 in celoobrazne maske skladno z EN SIST136:1998. Izdihani zrak se sprosti neposredno v okolico. 

M1 SCBA lahko konfigurirate s kodo ATO s sistemom SingleLine, klasičnim pnevmatskim sistemom ali fiksnim pnevmatskim sistemom. Fiksni pnevmatski sistem ne vključuje vdelane srednjetlačne spojke za lažjo ločitev pljučnega ventila od omejevalnika tlaka. 

Hrbtišče je sestavljeno iz anatomsko oblikovane plošče iz protistatične umetne snovi z ročajema za preprosto prenašanje aparata. Regulator tlaka je na spodnjem delu hrbtišča. Na zgornjem delu hrbtišča je nosilec jeklenke z vdelanim držalom cevi. Naramnice in bočni pas so nastavljivi po dolžini.

 Na nosilec jeklenke lahko namestite eno ali dve jeklenki s stisnjenim zrakom. Jermen za jeklenko je nastavljiv. Dihalni aparat na stisnjeni zrak ima modularno zasnovo, ki uporabniku omogoča konfiguracijo aparata iz modulov, ki so na voljo za njegove zahteve.

 

Pnevmatski sistem 

Regulator tlaka

Regulator tlaka zniža tlak v jeklenki na srednji tlak, ki ga pljučni ventil lahko še dodatno zmanjša na tlak, prilagojen za dihanje uporabnika. Regulator tlaka je zasnovan po načelu varne odpovedi, ki v primeru lastnega nepravilnega delovanja zagotavlja pretok zraka do uporabnika. Regulator tlaka vključuje varnostni ventil za srednji tlak in priključek jeklenke s sintranim filtrom za zajetje delcev, ki so lahko v zraku.

 Pri neelektronski konfiguraciji lahko regulator tlaka priključite na razdelilnik, ki je opremljen z manometrom (ki kaže tlak v jeklenki), opozorilno piščalko za opozorilo o nizkem tlaku in priključek za pljučni ventil (konfiguracija SL). Regulator tlaka lahko priključite tudi na visokotlačno cev s standardnim manometrom in ločeno srednjetlačno cev s pljučnim ventilom (klasična konfiguracija). Opozorilno piščalko za opozorilo o nizkem tlaku lahko priključite neposredno na regulator tlaka ali jo opremite s cevjo in priključite na zgornji del hrbtišča. Pri elektronski konfiguraciji se regulator tlaka priključi na SingleLine SCOUT.

  

Pljučni avtomat (LGDV)

M1 SCBA lahko uporabite z naslednjimi pljučnimi ventili:

  • M1-AE LGDV M45x3
  • M1-AS LGDV
  • M1-ESA LGDV
  • MA-AS-B LGDV

< prejšnji izdelek

naslednji izdelek >

© 2014 - 2023 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se