Preskoči na glavno vsebino

Spustnica za reševanje iz višin

Spustnica za reševanje iz višin
Spustnica za reševanje iz višin Spustnica za reševanje iz višin Spustnica za reševanje iz višin Spustnica za reševanje iz višin Spustnica za reševanje iz višin Spustnica za reševanje iz višin Spustnica za reševanje iz višin Spustnica za reševanje iz višin

Ob nesreči je zelo pomembno, kako hitro in varno lahko poskrbimo za ogrožene. Ob požaru v objektu stopnišče največkrat predstavlja dimnik, zato evakuacija večjega števila ljudi po stopnišču največkrat ni mogoča. Reševalci izvajajo reševanje oseb z višin na več načinov. Eden najprimernejših načinov je prav gotovo reševanje z reševalno spustnico.

Spustnica omogoča hitro, učinkovito in varno reševanje oseb z višin ne glede na starost in zdravstveno stanje oseb, zato jo lahko uporabimo v šolah, domovih za starejše občane in v večnadstropnih stanovanjskih stavbah. Spustnica je zaprta, zato oseba, ki jo rešujemo lažje premaguje strah pred višino.

  

Vrste spustnic:

  • navpične spiralne spustnice (EUROACE S-1),
  • poševne spustnice (EUROACE R),
  • navpične spiralne spustnice s fiksno namestitev (tla) (EUROACE UX-BOX),
  • spiralne spustnice za mobilno uporabo (predvsem primerno za uporabo v gasilstvu - EUROACE S-1 F / N in EUROACE RF).

 

Vsaka spustnica je narejena individualno glede na objekt in željeno višino (maksimalna višina uporabe je 90 metrov). Montaža spustnic se izvede brez večjih gradbenih del.

 

Spustnice Hudec imajo TÜV certifikat prav tako pa so preizkušene s strani oddelka za protipožarno tehniko avstrijske zvezne gasilske zveze.

 

Strokovno usposabljanje za uporabo v nujnih primerih in redno letno vzdrževanje izvaja certificirano osebje podjetja Hudec. 

 

© 2014 - 2024 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se