Preskoči na glavno vsebino

Razpiralo Weber SP 35 AS

Razpiralo Weber SP 35 AS

Nove tehnologije vozil in vedno optimizirani varnostni sistemi v vozilih izboljšajo zaščito potnikov, a hkrati postavljajo reševalce pred nove izzive.

Weber Rescue Systems se prilagaja temu trendu z nenehnim razvojem učinkovitih sistemov za reševanje in nudi ustrezno reševalno napravo za skoraj vse scenarije v praktični uporabi.

Izjema pri tem trendu nenehnega razvoja in izboljševanja opreme niso niti Weber Rescue Systems razpirala, katerih obseg se je v zadnjih letih razširil z novimi generacijami AS in BS.

 • Inovativna tehnologija visoke trdnosti
 • Nova razširjena zasnova zobcev
 • Zobci odporni proti obrabi
 • Lahka konstrukcija - izdelana iz aluminijeve zlitine visoke trdnosti
 • Prilagodljive konice za boljšo varnost
 • Zložljiv ročaj
 • Edinstvena WEBER - kontorla za natančno vodenje

Weber Rescue Systems hidravlična razpirala so posebej zasnovana za specifične namene ločevanja, stiskanja in vleke za namene reševanja jetih ali stisnjenih žrtev prometnih in drugih nesreč. Hidravlična razpirala so v osnovi namenjena za:

 • hidravlična razpirala so namenjena za odpiranje zagozdenih vrat, dviganje vozil in drugega premičnega bremena, odmikanje in odstranjevanje delov vozila ali drugih gibljivih bremen ter drobljenje cevi in podpor, da se omogoči fizični dostop do poškodovanih oseb in njihovo reševanje
 • če je le mogoče je potrebno za drobljenje uporabljati konice razpiral
 • konice razpiral se lahko uporabljajo za lupljenje
 • set verig se uporablja izključno za vleko

Vsa Weber Rescue Systems razpirala so oblikovana kot orodje s katerim upravlja en operater in to omogoča posebna Weber kontrola upravljanja, ki zagotavlja tudi visoko natančnost pri delu.

Hitrost premikanja krakov razpirala je odvisna od moči uporabljanega pritiska na kontrolni gumb. Večja kot je moč pritiska na gumb, tako je tudi hitrejše premikanje in večja moč krakov. Največja moč razpirala se uporablja le ko je kontrolni gumb pritisnjen čisto do konca.

Weber Rescue Systems hidravlična razpirala lahko poganjajo samo Weber Hydraulik agregati in ročne črpalke. Oprema drugih proizvajalcev se lahko uporablja samo v določenih pogojih in je vedno potrebno preveriti, ali je mogoče določeno opremo uporabiti, pri pooblaščenem prodajalcu.

Priključitev Weber hidravličnih razpiral je izvedeno s pomočjo visokotlačnih cevi, ki so na voljo v različnih velikostih. Zlasti so to 5 m, 10 m in 20 m a ker se z dolžino cevi povečuje tudi izguba tlaka, je treba poudariti da do dolžine 50 m, ta izguba tlaka ne bo vplivala na funkcionalnost Weber hidravličnih razpiral.

Vsa hidravlična razpirala so zasnovana in testirana za delo s posebnim Weber hidravličnim oljem, ki zaradi svoje izjemno visoke čistosti brezhibno deluje tudi pri temperaturah pod ničlo oziroma do -20 °C.

Vsa Weber Rescue Systems razpirala imajo posebno zasnovane konice krakov, ki so nazobčani na zunanji in notranji strani, da se zagotovi boljši in kvalitetnejši oprijem ampak tudi v izogib možnosti zdrsa razpirala pri delu. Med razpiranjem so te nazobčane konice idealne kot točke pritiska, ker zagotavljajo največjo moč ob opombi, da se konice krakov razpirala v teh primerih smejo uporabljajti samo za razširitev reže na kateri želimo uporabiti razpiralo.

Vsa Weber hidravlična orodja, vključno z razpirali, so opremljena z zaščitnim ventilom za SKS spojko, ki bo v primeru slabe povezave neškodljivo izpustil olje s konca ročaja in s tem preprečil poškodovanje opreme in/ali poškodbe uporabnika.

Vizualni pregled, preizkus funkcionalnosti, kot tudi tako imenovani stresni test v okviru preventivnega vzdrževanja opreme, lahko izvede samo certificirana oseba (v skladu z GUV-G 9102) ali v skladu z lokalnimi zakoni države.

Tehnični podatki SP 35 AS
 Sila pri razpiranju v delovnem območju  35-171 kN
 Širina razpiranja  600 mm
 Sila stiskanja – zapiranja  76 kN
 Teža  14,6 kg
 EN razred  AS 35/600-15

naslednji izdelek >

© 2014 - 2023 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se