Preskoči na glavno vsebino

Škarje Weber RSX 185-105 ALL NINE

Škarje Weber RSX 185-105 ALL NINE

Nove tehnologije vozil in vedno optimizirani varnostni sistemi v vozilih izboljšajo zaščito potnikov, a hkrati postavljajo reševalce pred nove izzive.

Weber Rescue Systems se prilagaja temu trendu z nenehnim razvojem učinkovitih sistemov za reševanje in nudi ustrezno reševalno napravo za skoraj vse scenarije v praktični uporabi.

Izjema pri tem trendu nenehnega razvoja in izboljševanja opreme niso niti Weber Rescue Systems škarje, katerih razpon je v zadnjih letih razširjen z novo generacijo škarij in rezil, predvsem z asortimentom RSU PLUS.

  • Optimizirano rezilo - kot rezanja za najbolj zahtevne aplikacije
  • Rezila visoke trdnosti izdelana iz lahke kovine
  • Edinstvena WEBER - kontrola za natančno uporabo z eno roko
  • Nastavljiva in prenosna, z vlakni ojačan ročaj za popolno rokovanje
  • Zamenljivi nastavki za rezila, za dolgotrajno uporabo

Weber Rescue Systems hidravlične škarje so zasnovane in preizkušene za posebne namene rezanja delov šasije vozila in drugih trdnih materialov, da bi rešili ujete ali stisnjene žrtve prometnih in drugih nesreč:

  • rezanje vrat in okvirov vrat, stebričkov in pragov, platišč in volanskih obročev
  • v industrijski uporabi se lahko škarje uporabljajo tudi za rezanje cevi, armatur, profilov, plošč in kablov
  • zadnji del škarij je namenjen za ločevanje trdnih materialov glede na to da je opremljen z rezili za okrogle materiale

Vse Weber hidravlične škarje so zasnovane kot orodje za enega operaterja in se odlikujejo z izredno enostavnim delovanjem in visoko natančnostjo.

Vizualni pregled, preizkus funkcionalnosti kot tudi tako imenovani stresni test v okviru preventivnega vzdrževanja opreme lahko izvede samo certificirana oseba (v skladu z GUV-G 9102) ali v skladu z lokalnimi zakoni države.

Vsa Weber hidravlična orodja, vključno s škarjami, so opremljena z zaščitnim ventilom za SKS spojko, ki bo v primeru slabe povezave neškodljivo izpustil olje s konca ročaja in s tem preprečil  poškodovanje opreme in/ali poškodbe uporabnika.

Temperaturno območje znotraj katerega je varno uporabljati škarje je od -20 °C do +80 °C. Škarje se prav tako lahko uporablja tudi pod vodo ali do globine največ 40 metrov, ker do te globine tlak vode nima vpliva na hidravlični tlak v opremi in ceveh.

Hitrost rezanja škarij se nadzira z gumbom na ročaju in je enaka sili s katero se pritisne na tipko. Največja hitrost in moč rezanja se uporabljajo samo, ko je gum pritisnjen do konca.

Vse Weber Rescue System škarje so bile testirane v skladu z EN 13204-2012 in NFPA 1936-2010 in imajo poleg tega tudi certifikat ISO 9001-2008.

Weber Rescue Systems škarje je mogoče poganjati le in edino z Weber Hydraulik agregati in ročnimi črpalkami. Oprema drugih proizvajalcev se lahko uporablja le v določenih pogojih in je vedno treba preveriti, pri pooblaščenem prodajalcu, ali je mogoče uporabiti to drugo opremo.

Priključitev Weber hidravličnih škarij je izvedeno s pomočjo visokotlačnih cevi, ki so na voljo v različnih velikostih. Zlasti so to 5 m, 10 m in 20 m a ker se z dolžino cevi povečuje tudi izguba tlaka, je treba poudariti, da do dolžine 50 m, ta izguba tlaka ne bo vplivala na funkcionalnost Weber hidravličnih škarij.

Vse škarje so zasnovane in testirana za delo s posebnim Weber hidravličnim oljem (številka artikla 804932), ki zaradi svoje izjemno visoke čistosti brezhibno deluje tudi pri temperaturah pod ničlo oziroma do -20 °C.

 Tehnični podatki RSX 185-105 ALL NINE
Maksimalno odpiranje rezila 185 mm
Maksimalna rezilna moč (okrogla železna palica) Ø 45 mm
Maksimalna rezilna moč  105 t / 1.030 kN
Teža 22,5 kg
EN razred CC 240-H-23
NFPA razred A9/B9/C9/D9/E9

< prejšnji izdelek

naslednji izdelek >

© 2014 - 2023 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se