Preskoči na glavno vsebino

Cilinder Weber RZ 1-1810

Cilinder Weber RZ 1-1810

Nove tehnologije vozil in vedno optimizirani varnostni sistemi v vozilih izboljšajo zaščito potnikov, a hkrati postavljajo reševalce pred nove izzive.

Weber Rescue Systems se prilagaja temu trendu z nenehnim razvojem učinkovitih sistemov za reševanje in nudi ustrezno reševalno napravo za skoraj vse scenarije v praktični uporabi.

Izjema pri tem trendu nenehnega razvoja in izboljševanja opreme niso niti Weber Rescue Systems hidravlični cilindri, ki so posebej zasnovani kot podpora hidravličnim razpiralom.

Posebnosti teh hidravličnih cilindrov so naslednje:

  • Optimalna prilagoditev dolžine
  • dolžina od 530 do 850 mm
  • Cilinder se lahko obrača pod obremenitvijo zaradi posebnih rotacijskih zaključkov

Weber Rescue Systems hidravlični cilindri so posebej izdelano orodje in so prvenstveno namenjeni, da so orodje za podporo razpiralom v kompleksnejših intervencijah, ko dolžina razmika razpirala ni dovolj dolga.

Vsi Weber hidravlični cilindri so zasnovani kot naprave za enega operaterja, kar je mogoče zaradi inovativne Weber kontrole upravljanja. Glavne namembnosti hidravličnih cilindrov so:

  • cilindri se uporabljajo za potiskanje ali dviganje kraka volana, strehe vozila in drugih premičnih bremen navzgor, kot tudi za potiskanje delov vozila
  • Dodatne cilindre se lahko uporabi za podporo, okrepitev ali vleka
  • dopolnjeni s sklopom verig se lahko uporabljajo izključno za vleko

Vsa Weber hidravlična orodja, vključno s cilindri, so opremljena z zaščitnim ventilom za SKS spojko, ki bo v primeru slabe povezave neškodljivo izpustil olje s konca ročaja in s tem preprečil  poškodovanje opreme in/ali poškodbe uporabnika.

Temperaturno območje znotraj katerega je varno uporabljati cilinder je od -20 °C do +80 °C. Cilindre se prav tako lahko uporablja pod vodo ali do globine največ 40 metrov, ker do te globine tlak vode nima vpliva na hidravlični tlak v opremi in ceveh.

Hitrost hoda valja se nadzira z gumbom na ročaju in je enaka sili s katero se pritisne na tipko. Največja hitrost in moč hoda cilindra se uporablja samo, ko je gumb pritisnjen do konca.

Weber Rescue Systems cilindre je mogoče poganjati le in edino z Weber Hydraulik agregati in ročnimi črpalkami. Oprema drugih proizvajalcev se lahko uporablja le v določenih pogojih in je vedno treba preveriti, pri pooblaščenem prodajalcu, če je mogoče uporabiti to drugo opremo.

Priključitev Weber hidravličnih cilindrov je izvedeno s pomočjo visokotlačnih cevi, ki so na voljo v različnih velikostih. To so zlasti 5 m, 10 m in 20 m a ker se z dolžino cevi povečuje tudi izguba tlaka, je treba poudariti, da do dolžine 50 m, ta izguba tlaka ne bo vplivala na funkcionalnost Weber hiravličnih cilindrov.

Vse cilindri so zasnovani in testirani za delo s posebnim Weber hidravličnim oljem, ki zaradi svoje izjemno visoke čistosti brezhibno deluje tudi pri temperaturah pod ničlo oziroma do -20 °C.

Vleka kot funkcija je mogoča z R1, R2 in R3 cilindri vendar samo z nadgradnjo s posebnimi adapterji, medtem ko te funkcije ni mogoče uporabiti s teleskopskimi cilindri iz RZT serije.

Tehnični podatki RZ 1-1810
Moč potiskanja 36,44 kN
Dolžina zaprtega cilindra 990 mm
Dolžina bata 820 mm
Dolžina odprtega cilindra 1.810 mm
Teža 13,9 kg
EN razred R 36/820-14

< prejšnji izdelek

naslednji izdelek >

© 2014 - 2024 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se