Preskoči na glavno vsebino

Kombinirano orodje Weber SPS 260 H

Kombinirano orodje Weber SPS 260 H
Kombinirano orodje Weber SPS 260 H Kombinirano orodje Weber SPS 260 H Kombinirano orodje Weber SPS 260 H

Nove tehnologije vozil in vedno optimizirani varnostni sistemi v vozilih izboljšajo zaščito potnikov, a hkrati postavljajo reševalce pred nove izzive.

Weber Rescue Systems se prilagaja temu trendu z nenehnim razvojem učinkovitih sistemov za reševanje in nudi ustrezno reševalno napravo za skoraj vse scenarije v praktični uporabi.

Izjema pri tem trendu nenehnega razvoja in izboljševanja opreme niso niti Weber Rescue Systems kombinirana orodja, ki predstavljajo popolno kombinacijo učinkovitosti in raznolikosti.

  • Odstranljiv in za 360° nastavljiv ročaj idealen za delo v omejenih ali ozkih prostorih
  • Edinstvena WEBER - kontrola za izredno natančno uporabo
  • Rezila se lahko ponovno nabrusi z zarezo za rezanje cevi
  • Združljivost s sklopom verig in Weber Rescue Systems razpirali

Weber Rescue Systems hidravlična kombinirana orodja so zasnovana in preizkušena za posebne namene rezanja, razpiranja, stiskanja in odstranjevanja delov šasije vozila in drugih trdnih materialov, da bi rešili ujete ali stisnjene žrtve prometnih in drugi nesreč:

  • rezanje vrat in okvirjev vrat, tramov in pragov, platišč in volanskih krakov
  • v industriji se kombinirana orodja lahko uporabljajo za rezanje cevi, armatur, profilov, pločevine in kablov
  • zadnji del škarij kombiniranega orodja je namenjen za ločevanje trdnega materiala glede na to da so opremljena z rezalnikom za cevi
  • dodatno se lahko kombinirana orodja uporablja za odpiranje vrat, dviganje vozil, vlečenje delov vozil in za stiskanje cevi

Vsa Weber hidravlična kombinirana orodja so zasnovana kot orodje za enega operaterja in se odlikujejo z izredno enostavnim delovanjem in visoko natančnostjo.

Vizualni pregled, preizkus funkcionalnosti kot tudi tako imenovani stresni test v okviru preventivnega vzdrževanja opreme lahko izvede samo certificirana oseba (v skladu z GUV-G 9102) ali v skladu z lokalnimi zakoni države.

Vsa Weber hidravlična orodja, vključno s kombiniranimi orodji, so opremljena z zaščitnim ventilom za SKS spojko, ki bo v primeru slabe povezave neškodljivo izpustil olje s konca ročaja in s tem preprečil  poškodovanje opreme in/ali poškodbe uporabnika.

Temperaturno območje znotraj katerega je varno uporabljati kombinirano orodje je od - 20°C do + 80°C. Kombinirano orodje se prav tako lahko uporablja tudi pod vodo ali do globine največ 40 metrov, ker do te globine tlak vode nima vpliva na hidravlični tlak v opremi in ceveh.

Hitrost rezanja kombiniranega orodja se nadzira z gumbom na ročaju in je enaka sili s katero se pritisne na tipko. Največja hitrost in moč rezanja se uporabljajo samo, ko je gum pritisnjen do konca.

Vsa Weber Rescue System kombinirana orodja so bila testirana v skladu z EN 13204-2012, DIN 14751-4 in NFPA 1936-2010 in imajo poleg tega tudi certifikat ISO 9001-2008.

Weber Rescue Systems kombinirana orodja je mogoče poganjati le in edino z Weber Hydraulik agregati in ročnimi črpalkami. Oprema drugih proizvajalcev se lahko uporablja le v določenih pogojih in je vedno treba preveriti, pri pooblaščenem prodajalcu, ali je mogoče uporabiti to drugo opremo.

Priključitev Weber hidravličnih kombiniranih orodij je izvedeno s pomočjo visokotlačnih cevi, ki so na voljo v različnih velikostih. Zlasti so to 5 m, 10 m in 20 m a ker se z dolžino cevi povečuje tudi izguba tlaka, je treba poudariti, da do dolžine 50 m, ta izguba tlaka ne bo vplivala na funkcionalnost Weber hidravličnih kombiniranih orodij.

Vsa kombinirana orodja so zasnovana in testirana za delo s posebnim Weber hidravličnim oljem, ki zaradi svoje izjemno visoke čistosti brezhibno deluje tudi pri temperaturah pod ničlo oziroma do -20 °C.

Tehnični podatki SPS 260 H
Maksimalna moč pri razpiranju 32 - 383 kN
Širina delovnega območja rezil 260 mm
Maksimalna širina pri razpiranju 374 mm
Maksimalna rezilna moč (okrogla železna palica) Ø 25 mm
Maksimalna rezilna moč 29 t / 281 kN
Teža 11,2 kg
EN razred BK 26/260-E-11
NFPA razred A6/B6/C6/D7/E7
Zamenljive konice Ne
DIN razred (DIN 14751-4) K 25 E - M
Kompatibilen z RZM 740 Da

naslednji izdelek >

© 2014 - 2023 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se