Preskoči na glavno vsebino

Rosenbauer GAROS G10

Zaščitna obleka za tehnično reševanje in požare na prostem

Rosenbauer GAROS G10

Tehnični list

Rosenbauer GAROS G10 Rosenbauer GAROS G10 Rosenbauer GAROS G10 Rosenbauer GAROS G10 Rosenbauer GAROS G10

Podnebje postaja vse bolj vroče.To pomeni več klicev skozi vse leto – ne le poleti –, ko se temperature dvignejo in se poveča število požarov v naravi.Zato je Rosenbauer razvil GAROS G10, stroškovno učinkovito zaščitno obleko, ki nudi maksimalno udobje pri nošenju tudi pri visokih zunanjih temperaturah in pri zahtevnem fizičnem delu.

Področje delovanja: požari v naravi in tehnično reševanje v vročem vremenu.

Zaradi izjemno lahke teže, oblikovnih značilnosti, ki podpirajo gibanje, prezračevalne strukture in posebej zračnega materiala je GAROS G10 idealna zaščitna obleka za visoke zunanje temperature.

Na voljo je v naslednjih različicah (*vse različice so na voljo v osnovni in premium različici.):

  • GAROS G10 TR črno-modra/rumena;
  • GAROS G10 TR zlato/rumena;
  • GAROS G10 črno-modra;
  • GAROS G10 zlata.

Dva modela za vsestranske zahteve

Na voljo sta dve različni zaščitni obleki GAROS G10: ena samo za požare v naravi in ena kombinirana za požare v naravi in tehnično reševanje. Oba modela sta odporna proti ognju in vročini v skladu z ISO 11612 in skladna s standardom SIST EN 15384 za požare v naravi. Kot tehnična reševalna obleka GAROS G10 TR ponuja izboljšano vidljivost, da je v skladu s standardom SIST EN 16689 za tehnična reševalna oblačila.

Zaščitna obleka GAROS G10 je certificirana v skladu s standardom za gozdne požare SIST EN 15384 ISO 11612 (odpornost na plamen in toploto) SIST EN 1149-5 (antistatični).

Zaščitna obleka GAROS G10 TR je dodatno certificirana v skladu s standardom za tehničnega reševanja SIST EN 16689 ISO 20471 razred 2.

Višja stopnja pasivne varnosti v izvedbi tehničnega reševanja

Višja stopnja pasivne varnosti v različici za tehnično reševanje. V lastnostih aktivne zaščite različnih barvnih možnosti GAROS G10 ni razlike. Model GAROS G10 TR z rumenimi ramenskimi in kolenskimi deli ter prilagojenimi odsevnimi trakovi je homologiran tudi za tehnično reševanje: nudi izboljšano vidljivost in tako poveča faktor pasivne varnosti za reševalno osebje.

Dve različici

GAROS G10 in GAROS G10 TR sta na voljo v različicah, in sicer Basic in Premium. Premium različica ima nastavitev ovratnika, manšete na rokavih, prsni žep na desni strani, držalo za pisalo pod sprednjo loputo in notranji žep na jakni, zanke za pas, žep za nože, nastavitev širine nog in zadnji žep na hlačah.

naslednji izdelek >

© 2014 - 2024 Rosenbauer d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Splošni pogoji poslovanja | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se